ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟ

kalabrita

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟ
 

1η ημέρα: 28/10, Αθήνα – Διακοπτό – Καλάβρυτα – Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση με προορισμό το Διακοπτό. Εδώ για όσους το επιθυμούν μπορούμε (έξοδα ατομικά) να επιβιβαστούμε στον οδοντωτό σιδηρόδρομο για να πραγματοποιήσουμε μια μαγευτική διαδρομή μέσα από το Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού. Θαυμάζοντας το πράσινο με τα πλατάνια, το τρεχούμενο νερό καθώς και μικρά παλιά πετρόκτιστα σπιτάκια που συμπληρώνουν την παραμυθένια εικόνα, θα καταλήξουμε μετά από μια ώρα περίπου στα Καλάβρυτα. Επίσκεψη στο επιβλητικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, του οποίου η θέα, το βαρύ όνομα και η ιστορία που τα συντροφεύει προκαλούν δέος και συγκίνηση. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και φαγητό στο κέντρο της πόλης και άφιξη στο κεντρικό ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βράδυ μας ελεύθερο.

2η ημέρα: 29/10, Σπήλαιο Λιμνών – Βυτίνα – Δημητσάνα
Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για το μαγευτικό «Σπήλαιο των Λιμνών» κοντά στο χωριό Καστριά Αχαΐας, μόλις 17 χλμ. από τα Καλάβρυτα. Εδώ θα ανακαλύψουμε τις μυστηριώδεις στοές του και θαυμάσουμε τους παράξενους σταλακτικούς σχηματισμούς του, καθώς και τις αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες οι οποίες εκτείνονται σε τρεις ολόκληρους ορόφους στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε μια πανέμορφη βόλτα στον διπλανό νομό, την Αρκαδία. Πρώτη στάση η ορεινή και καταπράσινη Βυτίνα. Χρόνος για καφέ και αγορά τοπικών προϊόντων. Στη συνέχεια αναχώρηση για ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Αρκαδίας, την Δημητσάνα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και περίπατο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο.

3η ημέρα: 30/10, Μέγα Σπήλαιο – Ναύπακτος
Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Η Μονή, η οποία θεωρείται η αρχαιότερη στην Ελλάδα, μιας και χτίστηκε το 362 μ.Χ., είναι κτισμένη στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου (απ' όπου και το όνομα της) της οροσειράς του Χελμού, επάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού σε υψόμετρο 940 μέτρων. Απόλυτα εναρμονισμένο με το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής το οκταώροφο συγκρότημα της Μονής καθηλώνει και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Στη συνέχεια, μέσω της εκπληκτικής καλωδιακής γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου θα φτάσουμε στην Ναύπακτο. Κατευθείαν θα ανηφορίσουμε στο κάστρο της πόλης όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Ενετικό λιμάνι της πόλης με ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα και το βράδυ μας ελεύθερο.

4η ημέρα: 31/10, Καλάβρυτα – Λ. Δόξα – Λ. Στυμφαλία – Λουτράκι – Αθήνα
Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την τεχνητή λίμνη Δόξα σε υψόμετρο 900 μέτρων. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου όπου και θα επισκεφτούμε. Στη συνέχεια, διασχίζοντας μια πανέμορφη διαδρομή θα καταλήξουμε στην Στυμφαλία η οποία βρίσκεται σε ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 600 μέτρων ανάμεσα στα όρη Κυλλήνη και Ολίγυρτος. Τελευταίος σταθμός της ημέρας το Λουτράκι με αρκετό ελεύθερο χρόνο για καφέ, περίπατο και φαγητό. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα. 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικό Helmos Hotel 4* στα Καλάβρυτα
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
 • Πρωτόκολλα Covid ‘19
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι σε μουσεία, σπήλαια & αρχαιολογικούς χώρους
 • Φαγητά & ποτά εκτός των περιλαμβανόμενων
 • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί και 3ήμερη με αναχώρηση στις 29/10 χωρίς την εκδρομή της 3ης ημέρας.

Screenshot 2021 10 14 at 4.45.53 PM