ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΑΡΓΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ekdromi ioannina

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΑΡΓΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
 

1η ημέρα: 28/10, Αθήνα – Αμφιλοχία – Πρέβεζα
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση μέσω Ρίου-Αντιρρίου για το νοτιοδυτικό άκρο της Ηπείρου, την Πρέβεζα με ενδιάμεσο σταθμό την πόλη της Αμφιλοχίας για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα ακολουθεί βόλτα για καλύτερη γνωριμία με την πόλη. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο που δεσπόζει στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου. Η Πρέβεζα θυμίζει πάρα πολύ έντονα νησί καθώς βρέχεται από την θάλασσα από τις τρεις πλευρές της και διαθέτει και μαρίνα. Το βράδυ μας ελεύθερο να περιηγηθούμε σε ατομικό πρόγραμμα μιας και το ξενοδοχείο μας είναι κεντρικότατο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 29/10, Νεκρομαντείο Εφύρας – Πηγές Αχέροντα – Πάργα
Μετά το πλούσιο πρωινό σε μπουφέ θα επισκεφτούμε το πιο φημισμένο νεκρομαντείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Βρίσκεται κοντά στις βορειοδυτικές όχθες της Αχερουσίας λίμνης, στο σημείο όπου ενώνονται τα ποτάμια του Άδη, ο Αχέροντας με τον Κωκυτό. Στις αρχαίες πηγές η τοποθεσία της Αχερουσίας λίμνης περιγράφεται ως το σημείο κατάβασης των νεκρών στον Άδη και η Εφύρα, η πόλη της Ηπείρου που βρίσκεται λίγο βορειότερα, συνδέεται με πανάρχαια λατρεία της θεότητας του θανάτου. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις πηγές του Αχέροντα. Οι μύθοι, οι θρύλοι, το φυσικό τοπίο της περιοχής σε συνδυασμό με τα παγωμένα νερά και τα κάλλη που αφήνει στο πέρασμα του ο ποταμός, δημιουργούν μια σπάνια ομορφιά και έναν προορισμό που μπορεί να ελκύσει κάθε είδους επισκέπτη. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και καφέ και έπειτα θα επισκεφτούμε μία από τις ωραιότερες παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας. Μία ντελικάτη αρχόντισσα, νωχελικά απλωμένη κάτω από τη σκιά του ισχυρού μεσαιωνικού φρουρίου, η κωμόπολη της Πάργας με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια που ανηφορίζουν προς την κορυφή του καστροστεφανωμένου λόφου και τη νησιώτικη γοητεία, αποπνέει έναν αέρα άλλης εποχής. Χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Βράδυ ελεύθερο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 30/10, Ολοήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα
Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για τα Ιωάννινα. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη, το κάστρο της πόλης, την λίμνη αλλά και το γραφικό νησάκι του Αλή Πασά. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 31/10, Πρέβεζα – Ναύπακτος – Αθήνα
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για τον τελευταίο μας καφέ στην Πρέβεζα και αγορά τοπικών προϊόντων. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της Ναυπάκτου, μια πόλη με μεγάλη ιστορία, διότι λέγεται ότι πήρε το όνομά της απ´ τη λέξη ναυς και πήγνυμι, που σημαίνει κατασκευή πλοίων. Χρόνος ελεύθερος να επισκεφθούμε μερικά από τα αξιοθέατα της περιοχής, όπως το καλοδιατηρημένο κάστρο που δεσπόζει στο λόφο με το πευκοδάσος πίσω από την πόλη, το παραδοσιακό ενετικό λιμάνι, τα πολλά παραδοσιακά σπίτια στο κέντρο της πόλης και τα πλακόστρωτα καλντερίμια της. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, περίπατο και φαγητό και αναχώρηση για την Αθήνα, με τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο επιλογής μας Preveza City 2* ή στο Dioni Boutique Hotel 3* στην Πρέβεζα
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
 • Πρωτόκολλα Covid ‘19
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Γεύματα και δείπνα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ο φόρος διαμονής των ξενοδοχείων αξίας 0,5€ & 1,5€ αντίστοιχα, το δωμάτιο ημερησίως
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό /li>

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Θα πραγματοποιηθεί και τριήμερη εκδρομή με αναχώρηση στις 29/10 χωρίς την 3η ημέρα του παραπάνω προγράμματος.

Screenshot 2021 10 14 at 5.32.19 PM